Algemeen

Uitleners arbeidskrachten verplicht tot registratie in Handelsregister

Wat is er veranderd?

  • Als uitlener van personeel bent u verplicht in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK) te vermelden dat u arbeidskrachten ter beschikking stelt. U krijgt een boete als u dit niet doet.
    Wanneer bent u uitlener? U bent uitlener als u arbeidskrachten ter beschikking stelt aan een inlener. Dit is het geval als u geld ontvangt omdat u personeel bij een andere werkgever en onder toezicht en onder leiding van deze werkgever laat werken. U bent geen uitlener bij aanneming van werk, collegiale uitlening en intra-concernuitlening.
  • Als inlener bent u verplicht te controleren of een uitlener in het Handelsregister van de KvK geregistreerd is. Dit kan via de Waadi check van de KvK. U krijgt een boete als u personeel inhuurt bij een uitlener die niet in het Handelsregister is ingeschreven.

Voor wie?

  • Uitleners die bedrijfsmatig of niet-bedrijfsmatig arbeidskrachten ter beschikking stellen aan een inlener. Dit zijn bijvoorbeeld uitzendbureaus, payrollbedrijven, banenpools en aannemers. Maar ook bedrijven die bijvoorbeeld eenmalig of voor korte tijd een werknemer bij een andere werkgever laten werken. Het gaat om alle bedrijven die actief zijn in Nederland. Ook bedrijven zonder vestiging in Nederland die hier werkzaam zijn, zoals buitenlandse ondernemingen en zogenaamde 06-busjes.
  • Inleners, ondernemingen die personeel inhuren via bijvoorbeeld uitzendbureaus, payrollbedrijven, banenpools of aannemers.

Wanneer?

De wijziging is ingegaan per 1 juli 2012.

Waarom?

Aanpakken van malafide uitzendbureaus en uitbuiting van werknemers.

Bron: www.Antwoordvoorbedrijven.nl

Zie ook: Registratieplicht uitzendbureau

Gratis adviseurs

Ons kantoor werkt als 1 van de vele adviseurs mee aan de website www.gratisadviseurs.nl. Dit doen wij uit maatschappelijk oogpunt, omdat op deze manier met weinig moeite veel mensen geholpen kunnen worden.

Wij beantwoorden de vragen die zijn gesteld in de volgende rubrieken binnen de groep "Zakelijk & Financieel":

Voor een overzicht van de laatst gestelde vragen klikt u op de betreffende rubriek.
Als u doorklikt, kunt u de volledige vraag met antwoord lezen.

 

Gratis advies of "second-opinion"

 

Er blijven in Nederland teveel ondernemers met problemen zitten die ze eigenlijk aan een deskundige moeten voorleggen, maar dat niet doen omdat ze bang zijn dat ieder kwartiertje wordt gedeclareerd.

Maar ondertussen kunnen die problemen ook veel geld gaan kosten...

Voor die ondernemers maken wij graag tijd beschikbaar:

Kom langs als u met een probleem zit, en wij proberen u op weg te helpen. U hoeft hiervoor geen relatie met ons kantoor te hebben.

Deze gelegenheid is bedoeld voor ondernemers die geen adviseur hebben, of twijfelen aan zijn adviezen. Als problemen structureel voorkomen raden wij aan een geschikte adviseur in te huren.

Voorwaarden voor deze gratis dienstverlening:

· Maak vooraf telefonisch een afspraak, zodat voldoende tijd voor u kan worden gereserveerd

· Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventueel nadelige gevolgen van onze gratis adviezen

· Maximale tijdsduur: circa 1 uur

· Alleen het gesprek is gratis; eventuele vervolg-acties zullen na opdracht in rekening worden gebracht

Als u hiervan gebruik wilt maken: bel ons via 0321-339930, of stuur een e-mailbericht.

Welkom bij A+A voor Accountancy & Advies

homepage

Een professioneel kantoor gespecialiseerd in accountancy,
fiscale zaken en ondernemingsadvies.

Dankzij onze ruime ervaring en allround kennis moet het wel heel bijzonder zijn als wij u niet kunnen helpen.

Ons kantoor staat onder toezicht van SRA, NBA, AFM en Belastingdienst. Dat is uw waarborg voor onze kwaliteit.
 WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?
Kort gezegd helpen wij u graag als u plannen heeft, en deze graag met iemand wil bespreken om de financiele haalbaarheid te beoordelen. Als u vragen heeft over administraties, of als u fiscale problemen heeft, denken wij graag met u mee. Daarnaast bent u bij ons ook welkom met vragen over juridische zaken, economie, automatisering etc. Wij weten niet alles, maar luisteren graag als "Huisarts van de onderneming". Indien nodig verwijzen wij door naar specialisten.
Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor het reguliere accountantswerk, zoals het samenstellen van de jaarrekening en het indienen van belastingaangiftes.
Heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar.


  

Stel uw vragen via e-mail


Wij bieden u de mogelijkheid om via e-mail vragen te stellen, zonder dat hier direct kosten voor in rekening worden gebracht. Een probleem hierbij kan zijn dat de vraagstelling te ingewikkeld kan zijn om via e-mail te beantwoorden. In dat geval zullen we dat aangeven. Eenvoudige vragen zullen we echter in de regel gratis beantwoorden.

Houdt hierbij wel rekening met een beantwoordingstermijn van enkele dagen.

 

Ook hiervoor gelden voorwaarden:

· Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventueel nadelige gevolgen van onze gratis adviezen.

· Vragen kunnen afgewezen worden als blijkt dat misbruik wordt gemaakt van deze mogelijkheid.

Indien u met deze voorwaarden instemt kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. klikken om uw vraag te stellen.

 

Zoeken binnen de website